Welkom op de pagina van Unit 3

We hebben twee groepen 3 binnen de unit. Hier staan juf Sylvia, juf Majel en juf Fabienne.

In unit 3 leren de kinderen natuurlijk de basis van het lezen en rekenen. Dit is leuk, maar ook best moeilijk en spannend. Het werken aan een tafel en met werkboekjes is nieuw en daarom wisselen we dit af met spelen, creatieve lessen en andere leuke activiteiten.

Bij het leren lezen leren we stap voor stap nieuwe klanken/letters aan die gekoppeld worden aan een woord. Met die letters maken we weer nieuwe woorden en met de woorden zinnen! En zo kunnen de kinderen na een paar maanden opeens lezen! Daarom gaan we ook elke week naar de bibliotheek in school om nieuwe boeken te kiezen.

De woorden van veilig leren lezen worden geclusterd in kernen en passen binnen een thema. Bij deze thema’s horen weer leuke en leerzame uitjes zoals een bezoek aan een echt piratenschip en de ontdekhoek!

Bij het rekenen splitsen we alles wat we tegenkomen en rekenen we uit hoeveel mensen er in de bus zitten als er bij een halte mensen in- of uitgestapt zijn. Natuurlijk gebruiken we ook veel materiaal en oefenen we spelenderwijs.

Omdat in groep 3 veel nieuw is werken we de eerste periode nog niet veel samen als een unit. Dit breiden we gedurende het jaar steeds verder uit. De kinderen zijn wel al vanaf het begin gewend om samen op de gangen te werken en buiten te spelen.