Welkom op de pagina van unit 4.

Juf Annemarie, Juf Anoeska  draaien samen unit 4. Op de dagen dat zij niet werken staan juf Annelies voor de groep.

In unit 4 hebben de kinderen de basis van het lezen, schrijven en rekenen al aardig onder de knie.

Wat nieuw is in groep 4 is begrijpend lezen, dit proberen wij zo betekenisvol mogelijk aan te bieden. Bijvoorbeeld bij een leesles over een recept van een taart, gaan wij dan op pad naar de Jumbo om de ingrediënten te kopen.

Bij het schrijven oefenen we met het steeds mooier aan elkaar schrijven, we leren de hoofdletters en we schrijven in ons schrijfschrift met hele speciale pennen.

Bij rekenen leren we: snel en goed rekenen tot honderd, de tafels van 1 tot en met 10. In de lessen is veel interactie, omdat de stof op een speelse manier wordt aangeboden: 10 erbij of eraf noem je een sprong, 1 erbij of eraf noem je een hup. Er wordt in groep 4 dus heel wat af gehupt en gesprongen.

Bij topondernemers leren de kinderen over de wereld om hun heen. De leerkrachten van unit 4 bereiden deze lessen samen voor en geven deze in elkaars groep.

Ook bij de creatieve vakken gebruiken de leerkrachten elkaars kwaliteiten. Zo kan het zijn, dat de ene leerkracht voor allebei de groepen de muziekles verzorgt, terwijl de andere leerkracht handvaardigheid voor haar rekening neemt.

Bij het reken- en spellingonderwijs en bij topondernemers wordt veel gebruik gemaakt van de ipad.

Met veel plezier werken wij in unit 4!