Dit is de pagina van unit 7.

In unit 7 werken drie juffen: Karin, Petra en Nienke

Uiteraard krijgen de kinderen les in de vakken rekenen, taal en spelling. Enkele belangrijke doelen bij rekenen zijn bijvoorbeeld het maken van staartdelingen en het oefenen met breuken. Bij taal en spelling is er dit jaar veel aandacht voor werkwoordspelling, zoals de tegenwoordige tijd, verleden tijd en het voltooid deelwoord.

Ook wordt er elke dag veel aandacht besteed aan lezen, zowel technisch als begrijpend. Hierbij geldt nog steeds dat het maken van veel leeskilometers van het grootste belang is.

Verder krijgen de kinderen elke week Engelse les en wordt er gewerkt met Topondernemers. Hierbij komen onderwerpen aan bod uit de wereldoriƫntatievakken waarbij ze zelfstandig opdrachtkaarten verwerken. De producten die hieruit voortvloeien worden door de kinderen gepresenteerd.

Sinds dit schooljaar kunnen onze kinderen gebruik maken van iPads. Deze worden veel gebruikt bij het opzoeken van informatie en het inoefenen van leerstof.

Dit jaar zullen de kinderen het verkeersexamen afleggen, zowel in theorie als in praktijk. Het hele schooljaar worden de kinderen hiervoor klaargestoomd zodat zij veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.

Op onze school in unit 7 is het de bedoeling dat elk kind een vrije opdracht voor de klas organiseert. Dit houdt in dat het kind zelf een educatief uitje regelt voor de hele klas en er vooraf een spreekbeurt over geeft.