Welkom op de pagina van Unit 8

In deze unit staan meester John, Juf Wini en juf Miranda voor de groep.

In het begin van het schooljaar gaan wij met de kinderen van groep 8 op werkweek. We doen dit juist aan het begin zodat we daar het gehele schooljaar nog profijt van hebben.

In groep 8 staan de kinderen voor een belangrijk jaar. De eerste stappen naar het Voortgezet Onderwijs worden gemaakt. Al vroeg in het schooljaar maken de kinderen de Drempeltoets, die al snel wordt opgevolgd door de NIO toets. Deze toetsen geven een beeld van de capaciteiten van de kinderen. Natuurlijk is de visie van de leerkrachten doorslaggevend.

Daarbij aansluitend bezoeken wij diverse scholen van VO om de kinderen een beeld te geven hoe het daar werkt en om de kinderen te motiveren. Dit schooljaar worden de definitieve keuzes wat betreft het VO vastgezet. Alle kinderen worden door ons ingeschreven op de VO school naar keuze.

De kinderen maken dit jaar kennis met EHBO. Ze krijgen theorie- en praktijklessen. Natuurlijk krijgen alle kinderen, na het doen van een examentje, een mooi diploma.

Met rekenen komen procenten, breuken en kommagetallen veelvuldig aan bod. Bij spelling worden veel afspraken herhaald en worden de werkwoorden erg belangrijk.

Natuurlijk werken de kinderen ook aan topondernemers.(aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, topografie en techniek) Hierbij werken de kinderen in groepjes en/of individueel aan de diverse doelen en presenteren zij regelmatig hun werk aan de groep of aan andere groepen.

Om de kinderen voor te bereiden op de 21ste eeuw, besteden wij veel aandacht aan mediawijsheid.

In april gaan de kinderen de eindtoets maken. De resultaten komen na het uiteindelijke schooladvies binnen. Deze worden besproken met de kinderen en de ouders.

Het schooljaar wordt afgesloten met een spetterende musical!