Schoolverpleegkundige

Het inloopspreekuur van de jeugdverpleegkundige op de school is bedoeld voor alle ouders en leerkrachten met vragen over o.a. voeding, zindelijkheid, vaccinaties, slapen, gedrag etc.

Soms kunnen we de vragen zelf beantwoorden tijdens het inloopspreekuur en soms verwijzen we door, afhankelijk van de vraag. Doorverwijzen doen we dan bijvoorbeeld naar deskundigen binnen het CJG (Centrum Jeugd & Gezin), zoals de jeugdarts, de pedagoge of CJG-coördinator. Daarnaast onderhouden we ook regelmatig contact met de verloskundigen, bureau jeugdzorg, thuisbegeleiding, kinderdiëtiste, kinderfysiotherapeut etc. Vanaf de geboorte is bijna elk kind bij het CJG in zorg en krijgt het een elektronisch kinddossier, waardoor wij zicht hebben op bijna alle kinderen en gezinnen binnen de gemeente.

Op de locatie van het CJG aan de Vliet houden wij ook inloopspreekuren, bijna dagelijks voor de ouders met kinderen van 0-4 jaar en wekelijks voor alle ouders en kinderen van 4-21 jaar (deze worden ingepland). Deze inloopspreekuren zijn er ook in de schoolvakanties, weliswaar met aangepaste tijden. Daarnaast kunnen alle ouders en leerkrachten ons ook mailen en proberen wij de mails zo snel mogelijk te beantwoorden: cjghellevoetsluis@cjgrijnmond.nl

Op onze website http://www.cjghellevoetsluis.nl kun je alle informatie vinden.

Vriendelijke groet,

Ilona Groen in ’t Woud